TRAIL LO BUNKER 2018

L’Ajuntament de Foradada i l’Associació Esportiva Lo Bunker organitzen el 5è Trail Lo Bunker, que tindrà lloc el diumenge dia 3 de juny de 2018. i aquest any una novetat destacable del seu recorregut és el pas directe pel mig de les vinyes del Celler Rubió de Sòls.

Es farà una “parada” on els participants i col·laboradors podran fer un “tast del vi”entre el celler i les vinyes.

També es farà una aportació d’una ampolla de vi de SÒLSXAREL 2016 per tots els guanyadors de totes les categories.

Engloba diverses proves:

– Dues curses de muntanya: una de 14 km de distància i 700 m de desnivell i el Trail Lo Bunker Extrem, de 22 km i 1200 m de desnivell.
– Dues caminades de muntanya, d’uns 11 km i uns 500 m de desnivell cadascuna.
– Curses infantils, que inclouen diversos circuits, en funció de l’edat dels participants.

Com cada any, el Trail Lo Bunker enllaça els pobles de Rubió, Montsonís i Foradada. Nous corriols us permetran descobrir les meravelles que amaguen les muntanyes del nostre petit municipi: búnquers, serres, castells, ermites, penyes… No us ho perdeu!

Aquest any preparem algunes innovacions en el recorregut de les curses i, com l’any passat, als caminadors i caminadores us proposem dos circuits diferents, cadascun de distància (uns 11 km) i desnivell (uns 500 m) similars. Podreu triar entre:

  • Fer un recorregut semblant al dels darrers anys, passant pel punt geodèsic del Munt i pel castell de Montsonís. Correspon al circuit de land art.
  • Fer un recorregut nou, anant cap a la serra de Mania i fins a Rubió.

Les dues curses i les dues caminades del Trail Lo Bunker són proves puntuables a la Lliga de la Noguera de curses de muntanya.

La cursa corresponent al Trail Lo Bunker Extrem, de 22 km, és una prova puntuable per a les Trail Running Sèries Lleida 2018.

CONCURS DE LAND ART

En el marc del Trail Lo Bunker, celebrarem el 3r Concurs de Land Art Bel Gatell a Foradada. L’objectiu principal del concurs és contribuir al manteniment de l’entorn, als valors de respecte de la natura i a la creació d’espais de conservació i diàleg amb la natura.

CÓRRER…
Les petjades són fresques, recents, encara puc sentir-ne la flaire si toco les fulles del boix…

Si corro l’atraparé! No es pot escapar! L’he de caçar, la tribu ho necessita, fa dies que no mengem! M’he d’afanyar o creuarà el riu cap a l’altra vall i s’escaparà… Córrer, córrer, he de córrer…
Estic cansat, ja fa dies que vaig sortir… Trepitjo el camí de Sant Jaume, amb el cant dels grills acompanyant-me tot el dia; s’està fent de nit, si no avanço no arribaré al castell. He de córrer, córrer!

Em trobo una família amb criatures, també van a Sant Jaume per una prometença. M’ofereixen una mica de pa i formatge; els ho agrairé tota la vida, ja que feia dies que no entrava menjar en aquest estómac. Junts arribarem al castell! Així podrem fer-hi nit. Córrer, córrer, he de córrer…

Sento els xiulets de les bales, estan molt a prop… Córrer, córrer, he de córrer, he d’amagar-me: això és perillós, sento els soldats a l’altre costat, corro pel corriol cap amunt, entremig de les alzines i els roures… Hi he d’arribar o estic perdut… Córrer, he de córrer per trobar el búnquer!

No puc parar, m’està a punt d’atrapar! No pot ser! He entrenat fort! I ja fa dies que el genoll no em molesta, la lesió està oblidada. Em sento fort, esbufego i sento com el cor em batega… He de córrer, córrer…

Benjamí Llobet

 

trail lo bunker 2018