Celler Rubió de Sòls

Un celler integrat al territori, des del cultiu de la vinya, la elaboració del vi i la venda de proximitat

Vinyes al Montsec

Una projecte familiar

CELLER RUBIÓ DE SÒLS és un projecte familiar de Vives i Sogas, el nom fa referència un poble mil·lenari de Rubió de Baix, dit popularment “Rubió de Sóls” i localitzat a la vall del Montsec de Rúbies, rodejat d’un paratge protegit d’alt valor paisatgístic.

Es un celler integrat al territori, des del cultiu de la vinya, la elaboració del vi i la venda de proximitat. El respecte per la natura es la màxima prioritat, les vinyes i els vins son ecològics.

La vinya és tradicional, el cep en forma de vas acompanyat d’un pal de fusta, implica un treball artesanal. Al celler s’elabora el raïm de la mateixa finca, amb el resultat d’un vi únic que dona firma al projecte, i és la suma d’un saber fer personal amb elements innovadors.

Com vàrem començar

Història

L’any 2009 en Xavier Vives i Ortiz, arquitecte, junt amb la Judit Sogas i Sánchez, enòloga i viticultora, varen adquirir la finca anomenada VINYESDALT, unes terres d’antiga tradició vitícola i que en aquell moment es trobaven abandonades. Primer és va preparar la terra, a més d’un treball de camp amb una selecció de vinyes de Xarel·lo d’altres llocs de Catalunya.

Entre el 2010 i 2011, es van plantar les cinc hectàrees de vinya, repartides en les actuals tres finques: la Serra i la Solana, la Casa i les Ribes.

El celler situat a la antiga casa pairal de la finca, comença la elaboració dels primers vins l’any 2013. Compta també amb una sala de tast per la recepció de visites.

La nostra actualitat

Notícies

RUBIÓ DE SÒLS APOSTA PEL TERRITORI I LA TRADICIÓ

El present any 2019, el celler Rubió de Sòls presenta un nou vi, el FLOR XAREL. La novetat es que és un vi dolç 100% Xarel.lo elaborat de forma artesanal. La Judit Sogas, enòloga i propietaria del celler RUBIÓ DE SÒLS, vol recuperar “un clàssic vi català”, a més de...

Lectura: Volta a Catalunya en 50 vins, amb Rubió de Sòls

La volta a Catalunya en 50 vins Volta a Catalunya en 50 vins, de Larousse, és una invitació a recórrer la àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi, des del bell Empordà fins l'adusta Terra Alta, de les marges del Segre als suaus turons d'Alella. Un...

Productes

Un vi elegant i seductor

Un vi de finca que dona la marca al celler, és la suma de les terres de SÒLS i la varietat de raïm XAREL·LO. Un vi blanc de criança “Elegant” per la subtilesa i “Seductor” per ser exquisit.

La elaboració del vi: Collita a mà seleccionat gra a gra tots els raïms. Es fa un procés de criança de sis mesos en bóta, s’embotella el vi i es guarda sis mesos mes, per després vestir l’ampolla amb etiquetes posades a mà.

El tast: te un color daurat, amb aromes frescos del raïm (fonoll i pera), i sabors combinats de la criança (fruita confitada i espècies), en boca és rodó i equilibrat, amb un final persistent al paladar.

Es un vi molt gastronòmic i que s’adapta bé a la cuina catalana de mar i muntanya.

Visites

Un tast de paisatge

UN TAST DE PAISATGE, un passeig per les vinyes emmarcat dins un paisatge únic amb el Castell de Rubió de Sòls de fons. Es un lloc ple de natura salvatge i protegit per espècies en perill d’extinció com l’àliga cuabarrada i la flora com l’esperó de bolós.

VINYA I ESTRELLES, una experiència única que combina les vinyes, el celler i el tast del vi maridat amb productes de proximitat del MONTSEC, i finalment es fa una visita a ull nu al cel, a més d’una observació amb telescopi. Cal destacar, que la vinya es troba dins la certificació de destinació turística Starlight, brillant i lliure de contaminació lumínica que permet contemplar les estrelles de forma privilegiada.

Important concertar la visita amb previ avís al contacte nomenat al celler. Es fan visites guiades segons interès, inclòs el tast dels vins.

Celler Rubió de Sòls

Contacte

Celler Rubió de Sòls
Rubió de Baix – 25737 Foradada – Lleida

Tel. 690 872 356
juditsogas@gmail.com