Formatgeria Cal Majuba

Empresa familiar de producció làctica i l’elaboració de derivats làctics, localitzada en la totalitat a la comarca de l’Alt Urgell

La nostra filosofia

Empresa familiar

L’empresa Cal Majuba és una empresa creada a principis de l’any 2014, és una empresa familiar gestionada per un grup humà amb una mitjana d’edat menor de 40 anys i localitzada en la totalitat a la comarca de l’Alt Urgell, el gerent de la qual és en Jeroni Majoral.
El 90% de l’empresa es troba en mans de dos socis/es menors de 40 anys.
A dia d’avui Cal Majuba dóna feina a 5 persones, 4 de les quals assalariades (contracte a jornada completa i indefinit) i una altra com a autònoma.

La nostra filosofia es basa en la producció làctica i l’elaboració de derivats làctics, entenent tot el procés com una sola unitat.
Actualment disposem d’un ramat de 160 corderes de raça Assaf (especialitzada en producció làctica).
A data d’avui estem munyint 120 corderes, estem produint uns 300 litres diaris. La totalitat de la qual venem en part a diferents artesans de Catalunya, la resta ja l’estem desviant per elaborar els nostres productes.
L’obrador ja es troba en funcionament ja té tots els permisos i actualment ja estem elaborant els primers productes, creiem que en frescos podem trobar un mercat molt i molt potent destacant el nostre iogurt, l’obrador troba molt a prop de la capital de l’Alt Urgell, a 5 minuts caminant del Parc Olímpic del Segre.

Productes làctics d’ovella

Projecte innovador

El projecte creiem que engloba moltes sinergies existents en aquest moment, reocupació d’una antiga granja de vaques de llet (donant una possible sortida al sector), alimentant el teixit agrícola ramader, incorporant sang nova en el sector, producte de proximitat (la granja respecte a l’obrador esta a menys de 10 Km), creació de llocs de treball, projecte amb moltíssimes possibilitats de creixement, al trobar-nos en un indret molt accessible transferència de coneixements, ja que l’accés tant a la granja com al futur obrador l’accessibilitat es total (gent amb mobilitat reduïda).

Com a elaboració artesanal de productes làctics d’ovella no és un projecte innovador, nosaltres entenem en el fet d’innovació al entendre el projecte (Estabulació i Obrador) com una sola unitat, tanmateix possibilitar la transferència de coneixements tant en maneig d’ovelles de llet (molt poc comú a Catalunya) com en tallers de formació cursos i altres.

Tal com esta ideat el projecte i la finalitat del mateix no es distingeix entre dones i homes, són unes feines molt mecanitzades i es poden modular rutines i feines per adaptar-se a diferents perfils, entenent tot com un conjunt equilibrat. Actualment la segona aportació amb accions de l’empresa esta en propietat d’una dona menor de 40 anys.

Inicis i premis

Història

2014. Compra de les ovelles

2015. Començar a vendre llet a diferents artesans de Catalunya

2016 1er Trimestre. Construcció formatgeria

2016. Premi al millor formatge fresc fira Sant Ermengol

2017. Premi al millor recuit a la fira de Lactiu de Vic

2018. Construcció granja de les ovelles al costat de la formatgeria

La llet i les seves possibilitats

Què us oferim?

Formatges

  • Formatges Serrat llet crua i premsat amb peces de 0,25 Kg ½ Kg, 2Kg i 4Kg.
  • Formatge Rústic llet crua sense premsar al voltant d’uns 600-700 gr.
    La maduració varia entre 2 i 6 mesos

Iogurt

Producte realitzat amb llet d’ovella pasteuritzada s’entrega en envasos de 115 gr i 250 gr, 500 gr i 2Kg amb un consum preferent de 30 dies.

Recuit

Producte elaborat amb xerigot i una mica de sal s’entrega en envasos de 120 gr 225gr i 450 gr amb un consum preferent de 7 dies.

Làctica

Producte elaborat amb llet sense tractar tèrmicament i una maduració mínima de 3 setmanes, te un consum preferent de 60 dies.

També tenim Mató i Formatge Fresc (sota demanda mínima de 10 Kg)

I s’ofereix de fer visites guiades a la granja i la formatgeria, que duren 2h aprox, i una altra activitat que es diu Majubejar.

Vinculats al territori

Filosofia

S’ha volgut crear un projecte molt vinculat al territori, amb una inversió inicial reduïda i amb unes possibilitats de creixement creiem que molt elevades, ja que si tenim en compte que la majoria d’obradors estan bastant allunyats de nuclis de població importants.

El nostre càlcul en el primer any es desviar el 40% de la producció lletera a la nostra elaboració i a mesura que anem incrementant el ramat augmentarem la producció de productes làctics.

Cal Majuba

Contacte

Cal Majuba s/n
Alás, Catalunya, Spain
Tel. 622 21 80 42