Formatgeria de Tòrrec

Som la Montse i en Nicanor i elaborem formatge i d´altres productes làctics amb llet de cabra procedent de la nostra explotació, situada als peus de la Serra del Montsec.

El somni de la nostra vida

Amb Llet de Cabra

Som la Montse i en Nicanor i elaborem formatge i d´altres productes làctics amb llet de cabra procedent de la nostra explotació, situada als peus de la Serra del Montsec.

L´any 1996 vam llogar un antic corral d´ovelles a La Sentiu de Sió, on vam començar la nostra explotació amb 25 segalles.
L’any 2000, veient que les cabres, al pla amb tanta boira i calor, no donaven prou llet, ens vam traslladar a Tòrrec, a una altitud de 700 metres.
Des del 1996 fins al 2008 veniem la llet.
A l’any 2008 vam iniciar el nostre camí per aconseguir tenir una formatgeria pròpia, i avui és la coneguda Formatgeria de Tòrrec, ubicada al rehabilitat antic escorxador municipal de Vilanova de Meià.

Cercant l´excel·lència

Historial de Premis

2017

  • Formatge Paús de Tòrrec: Medalla d’Or al 23è. Concurs de Formatges Artesans del Pirineu a la categoria “Formatges de cabra, quallada àcida”. 14 d’octubre de 2017.
  • Mató de Tòrrec: medalla d’Or al 23è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu a la categoria “Matons i Recuits”. 14 d’octubre de 2017.

2016

  • Mató de Tòrrec: Medalla de bronze al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu a la categoria “Matons i Recuits”.

2012

  • Blanch de Tòrrec: Medalla de plata al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu a la categoria “Formatges de cabra, quallada àcida”.

2008

  • Mató de Tòrrec: Medalla de plata al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu a la categoria “Matons i Recuits”.

La nostra passió

Els nostres productes

Llet pasteuritzada

Embotellada, 1 lt.

Mató

Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra.
2 formats: 300-350 gr i 600-700 gr.

Formatge Blanch de Tòrrec

Formatge elaborat amb llet crua de cabra.
Forma cilíndrica, de pell florida amb un pes d’uns 500-1.600 grams i maduració de 30 / 45 – 3 mesos.

Formatge Paús de Tòrrec

Formatge elaborat amb llet crua de cabra.
Forma cilíndrica, pell florida i cendrat. Entre 250 i 300 grams de pes i maduració 10 – 12 dies.

Formatge fresc

Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra i sal.
2 formats: 300-350 gr i 600-700 grams.

Formatge de tupí

Formatge madurat més fermentació alcohòlica.

Formatge de pasta semi-cuita: El Cogulló

Elaborat amb llet crua de cabra. Forma cilíndrica, pell rentada / florida.
Pes: 3,5 kg.

Cabrit lletó

Canals senceres i tallat.

Una activitat ideal per a la família

Visites a la granja i tastos a l´obrador i a la cava

Us convidem a visitar la granja i les instalacions, on podreu veure el ramat de cabres en plena natura i aprendre tot el procès. En visites amb nens, aquests poden aprendre a munyir les cabres, portar la palla amb el carretó i gaudir de pagès per un dia.

A la formatgeria i la cava, podeu aprendre sobre l´elaboració dels nostres productes i fer-ne un tast. Després de la visita podeu comprar els nostres productes.

El preu de la visita és de 10€ per persona (majors de 14 anys;  per als menors de 14 anys l’activitat és gratuïta).

Les visites són concertades prèviament, els diumenges a partir de les 11.00 hores.
En altres dies, prèviament concertades, es poden realitzar visites per a grups a partir de 10 persones.
Reserva de les visites: telèfons i correu de contacte.

Formatge de Tòrrec i Gastronomia

Restaurants on podeu gaudir de cuina amb formatge de Tòrrec

  • SOL BLANC, Pals
  • MAS DE TORRENT, Torrent
  • LES BRASES DEL TOC, Begur
  • CAN JUBANY, Vic
  • TORRES PETIT, Manlleu
  • LES COLS, Olot
  • 7 TURONS, Manresa
  • EL GLAÇ, Manresa
  • EL GLAÇ, Berga
  • L’ASPIC BRU, Falset
  • QUINTA FORCA, Nulles
  • CAN FORQUILLA, Granollers
  • CAL TON, Vilafranca del Penedès
  • CAVA 86, Mataró
  • TRES MACARRONS, El Masnou
  • EL CLUB DEL CEP, Arenys de Mar
  • CELLER AZOR, Calella de la Costa
  • BODEGA SEPULVEDA, Barcelona
  • FILETE RUSO, Barcelona
  • HISOP, Barcelona
  • HOTEL NERI, Barcelona
  • HOTEL MELIÀ SARRIÀ, Barcelona
  • ZORRITO, Barcelona
  • HOTEL CASA BONAY, Barcelona
  • CELLER DEL NOU PRIORAT, Barcelona
  • LA VIBLIOTECA, Barcelona
  • SERGI DE MEIÀ, Barcelona

 

  • EL DIEN (Vallfogona), Balaguer
  • LO PONTS (Ponts, La Noguera)
  • RESTAURANT RIALB (Gualter, Ponts).
  • L’APAGALLUMS (Ponts, La Noguera).
  • LA CAVA, Tàrrega
  • LA ROSTA (Isona, Pallars Jussà).
  • RESTAUTRANT LO PIGALL, Llesui.
  • HOTELS PAREMOLA, Peramola.

Formatges Tòrrec

Més informacions

Si voleu saber on comprar el nostre formatge, pregunteu-nos per telèfon (659499575 – Montse) o e-mail montblanchse@yahoo.es).

Restauradors:
si voleu visitar les instal·lacions o comprar els nostres productes, pregunteu-nos per telèfon (659499575 – Montse) o e-mail montblanchse@yahoo.es)

Formatgeries o Xarcuteries:
si voleu visitar les instal·lacions o comprar els nostres productes, pregunteu-nos per telèfon (659499575 – Montse) o e-mail montblanchse@yahoo.es).

Contacte

C/ Piscines s/n (Antic Escorxador de Vilanova de Meià)
Vilanova de Meià (Artesa de Segre) (La Noguera) – 25730 – Lleida

Tel. 659499575 (Montse) i 689500732 (Nicanor)
montblanchse@yahoo.es