Durant el tercer cap de setmana del mes d’octubre la Seu d’Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.

Seguint amb l’ànim d’anteriors edicions, l’Ajuntament impulsa la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus, de caràcter agroalimentari i d’àmbit internacional, on hi participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat, la qual es consolida any rere any com a plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus.

La Fira de Sant Ermengol pretén posar èmfasi en l’aprofundiment i ampliació dels cursos d’iniciació al tast de formatges amb la finalitat de popularitzar i consolidar el coneixement d’aquest producte, a més de potenciar l’intercanvi d’experiències i l’establiment de relacions entre els formatgers mitjançant accions específiques dutes a terme per l’Ajuntament de la Seu, com ara l’organització de jornades tècniques i la celebració d’àpats conjunts.

D’altra banda, la Fira també compta amb altres espais com el sector dedicat a la ramaderia, on trobem una mostra dels bovins i equins més representatius de la Comarca, l’apartat d’artesania, on podem adquirir productes d’elaboració pròpia dels Pirineus, un espai destinat a la venda ambulant, on participen unes 400 parades i, finalment, una àrea on els concessionaris de la ciutat exposen les últimes novetats del món del motor, i on l’Associació de cotxes clàssics de l’Alt Urgell exhibeixen els seus vehicles.
Més info a : http://www.firasantermengol.cat/