El present any 2019, el celler Rubió de Sòls presenta un nou vi, el FLOR XAREL.
La novetat es que és un vi dolç 100% Xarel.lo elaborat de forma artesanal.
La Judit Sogas, enòloga i propietaria del celler RUBIÓ DE SÒLS, vol recuperar “un clàssic vi català”, a més de donar un valor afegit a la finca propia.
En el nou vi dolç hi destaquen diversos conceptes importants: L’ECOLOGISME, el respecte per la NATURA i el ressaltar un TERRITORI en són les prioritats.
Si observeu la etiqueta, crida la atenció una flor de color lila, escollida especialment, té un sentit fet expressament, per posar en valor una flor endémica del Castell de Rubió de Sòls. La flor s’anomena popularment “Esperó de Bolós o Bolosii “ i el nom científic “Delphinium bolosii”, és una espècia que és troba en perill d’extinció, només es està localitzada en cingleres i fons de barrancs, a tocar la ribera del riu Segre: la cincglera del Castell de Rubió de Baix o de Sòls. (també s’ha trobat en un poblat del Priorat).