Seró Espai Transmissor

Restes arqueològiques del monument megalític dels Reguers de Seró

A causa de la situació jenerada pel COVID-19, l’Espai Transmissor romandrà tancat fins el 27/3/2020. Preguem disculpeu les molèsties.

Història, art i arquitectura

Monument megalític

Seró Espai Transmissor conserva i exposa les extraordinàries restes arqueològiques del monument megalític dels Reguers de Seró. Aquest jaciment correspon a un dolmen, però el que el fa excepcional és que en la seva construcció s’hi van utilitzar fragments de tres monuments del neolític final amb gravats.

El centre, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Artesa de Segre i el Museu de la Noguera, està ubicat en un edifici guardonat amb el premi FAD d’Arquitectura 2013. La visita farà les delícies dels interessats en la Història, l’art i l’arquitectura, i atreu des del públic familiar fins els visitants més especialitzats.

Monument megalític dels Reguers de Seró

Història

2007. Les obres de construcció d’un canal auxiliar del Segarra-Garrigues van permetre descobrir i excavar el jaciment dels Reguers de Seró.

2013. Es construeix l’Espai Transmissor de Seró.

2013. L’edifici rep el premi FAD d’Arquitectura i el Premio de Arquitectura de Ladrillo 2011-2013.

2014. L’edifici rep el premi de la IX Bienal Iberoamericana de Arquitectura y Urbanismo, és una de les obres que representa Catalunya a la 14a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia i protagonitza duna exposició a Basilea (Suïssa).

2017. El centre s’integra dins les Megalithic Routes del Consell d’Europa.

Per un públic familiar i pels més especialitzats

Espais

Botiga

Aquest espai és un aparador dels productes agroalimentaris del territori.

Sala polivalent

Àmbit que acull conferències, exposicions, tallers, tasts i actes cívics.

Sala d’exposició

Els plafons i les vitrines ajuden a conèixer el jaciment dels Reguers de Seró.

Sala de les esteles

Punt culminant de la visita, amb les restes prehistòriques esculpides.
Units a un territori

Seró Espai Transmissor

El centre no només explica les restes que exposa, sinó que és a través d’elles que s’explica el territori que l’envolta. L’agricultura i la ramaderia, els rius i les vies de comunicació van ser clau per al desenvolupament de la comunitat prehistòrica que va alçar els monuments megalítics.

Les generacions que els han succeït han anat modelant el paisatge, i ho han fet mantenint l’activitat agroalimentària com a ocupació principal.

Seró Espai Transmissor

Contacte

Carrer de les Escoles, 3
25739 Seró (Arltesa de Segre, la Noguera)